Tri praščića

U čarobni svijet mašte, zajedno sa zabavna tri praščića i strašnim vukom, ušetala su djeca jasličke mješovite skupine „Balončići“. Djeca i odgojitelji najprije su interpretativno pročitala priča „Tri praščića“. Djeca su priču pažljivo slušala, a potom su prionula na uprizorenje priče. U kazalištu lutaka, mogli su priču prikazivati pomoću štapnih lutaka, u čemu su svi uživali. Kako bi se djecu još više potaknulo na prepričavanje priče i razvoj komunikacije, izrađena je i stolna maketa sa scenama iz priče. U izradi makete, pomogla su im velika djeca iz starije mješovite skupine „Duge“. Uz čitanje i dramatizaciju priče, djeca su također uživala u pjesmici „Tko se boji vuka još?“

Ova priča poslužila je kao poticaj za sudjelovanje u brojnim aktivnostima. Tako su kućice izrađene od prirodnih materijala – slame, drveta i cigle, poslužile djeci kao inspiracija za građenje kućica od lego kocaka u centru građenja, čime se razvijala fina motorika. Pritom su žute kocke predstavljale slamu, smeđe drvo, a crvene ciglu. Različiti materijali za gradnju kuća također su poslužili i za spoznajnu igru s poklopcima u kojoj su djeca spajala likove iz priče s različitim materijalima za gradnju. Proučavanje različitih materijala za gradnju zaokruženo je likovnom aktivnosti u kojoj su djeca stvarala svoje kućice od kolaž papira koji je predstavljao materijale za gradnju (slamu, ciglu i drvo).

„Tri praščića“ poslužila su i kao poticaj za razvoj matematičke kompetencije. U tu svrhu izrađen je matematički memori sa sličicama praščića na čičak koji je služio kao poticaj za razvoj osjećaja za količinu do 3 te razlikovanje pojmova mnogo i malo.

Dječji vrtić Bambi Sunja

Matije Gupca 24, 44210 Sunja
telefon: 044/833-163
e-pošta: vrtic.bambi@sunja.hr
info.dvbambisunja@gmail.com
OIB:41698901912
MB: 0139449

bambi podnozje