Crvenkapica

Uoči Svjetskog dana pripovijedanja bajki koji se obilježava 26. veljače, ali i fašnika, djeci mješovite jasličke skupine „Balončići“ odlučili smo približiti bajku „Crvenkapica“. Najprije smo s djecom pročitali slikovnicu „Crvenkapica“ te razgovarali o bajci i slikama u slikovnici. Djeca su potom „Crvenkapicu“ imala priliku istražiti i pročitati u obliku slikopriče koja je postavljena pokraj kazališta lutaka. Pomoću priče u slikama, sva su se djeca mogla podsjetiti priče i prepričati je drugima. Tako je poticano aktivno slušanje te razvoj govora, komunikacije i pamćenja.

Kako bi se djeca mogla što više uživjeti u bajku, izrađene su i štapne lutke s likovima vuka i Crvenkapice te scena šume. Djeca su također naučila pjesmicu „Ja vuk sam strašni“ uz koju su oponašali pokrete strašnog vuka, šuljala se i radila grimase. Time se uz kreativnost i razvoj govora poticao i razvoj motorike. Obradom ove bajke također smo djeci približili pojam pozitivnih i negativnih likova, kao i razliku između dobra i zla.

Crvenkapica je također bila zastupljena u centru domaćinstva gdje su djeca mogla spremiti kolače, vino i druge prigodne stvari u košaricu za baku. Između različitih likovnih aktivnosti, djeci skupine „Balončići“ ipak najviše svidjelo bojanje maske Crvenkapice i strašnog vuka temperom.

Dječji vrtić Bambi Sunja

Matije Gupca 24, 44210 Sunja
telefon: 044/833-163
e-pošta: vrtic.bambi@sunja.hr
info.dvbambisunja@gmail.com
OIB:41698901912
MB: 0139449

bambi podnozje