Vijesti

Vatrogasna vježba u vrtiću

U srijedu, 29. svibnja, točno u 11:00 sati na noge su nas digle vatrogasne sirene. S obzirom na unaprijed dogovorenu vježbu djeca su napustila objekt sa odgojiteljicama i izašla na teren iza škole. Tamo su nas dočekali vatrogasci u svojim odijelima i u vatrogasnim vozilima.

Jedan od vatrogasaca pokazao je djeci osobnu opremu svakog vatrogasca: čizme, hlače, bristol, rukavice, opasač, podkapa, kaciga i maska za izolacijski aparat. Od skupne opreme vidjeli su: radijske stanice, baterijske lampe i izolacijske aparate. Dio opreme bio je izložen kako bi djeca mogla dodatno promotriti i istražiti poesebnosti vatrogasne opreme. Posebno ih se dojmila radijska stanica jer su međusobno komunicirali. 
Upoznali su ih i sa opremom unutar vatrogasnog vozila: B i C cijevi (razlikuju se u širini crijeva), turbo mlaznice, vitlo, agregat, nosač vatrogasnog izolacijskog aparata, metlanica i naprtnjača. Za kraj pokazali su nam na koji se način gasi požar te podijelili bojanke i raspored sati za buduće školarce. 

Dječji vrtić Bambi Sunja

Matije Gupca 24, 44210 Sunja
telefon: 044/833-163
e-pošta: vrtic.bambi@sunja.hr
info.dvbambisunja@gmail.com
OIB:41698901912
MB: 0139449

bambi podnozje