Vijesti

Sigurnije škole i vrtići

Imajući u vidu važnost sigurnosti i pripremljenosti djece i odraslih na izvanredne situacije, ove smo se pedagoške godine priključili projektu „Sigurnije škole i vrtići“ kojeg organizira Hrvatski crveni križ. U sklopu tog projekta dobili smo oznaku „Naš vrtić je siguran!“


Cilj projekta „Sigurnije škole i vrtići“ je poboljšati znanja i ojačati kompetencije učenika u osnovnim školama i djece u vrtićima te njihovih učitelja i odgojitelja za teme pripreme za izvanredne situacije, prve pomoći, psihosocijalne podrške i sigurnosti u školama i vrtićima.
Tijekom godine u skupinama „Jabučice“, „Ježići“ i „Duge“ marljivo smo provodili aktivnosti, mnogo razgovarali i promišljali i puno toga naučili. Svoj je djeci bio zanimljiv postupak prve pomoći, a izliječeni su i plišani medvjedići. Također smo razgovarali o važnosti žurnih službi te naučili njihove uloge, simbole i brojeve. Djeca su također promišljala o emocijama i podršci u izvanrednim situacijama, a naučili su i kako se oblačiti ovisno o vremenskim uvjetima. Kako je sve to izgledalo, možete vidjeti na slikama u nastavku.

Dječji vrtić Bambi Sunja

Matije Gupca 24, 44210 Sunja
telefon: 044/833-163
e-pošta: vrtic.bambi@sunja.hr
info.dvbambisunja@gmail.com
OIB:41698901912
MB: 0139449

bambi podnozje