Vijesti

Obavijest roditeljima/skrbnicima

Poštovani roditelji/skrbnici

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdali su dana 26. kolovoza 2021. Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid-19 vezano za rad predškolskih ustanova,osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020/2021.  te je dana 31. kolovoza 2021. Ministarstvo znanosti i obrazovanja donjelo Modele i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti covid-19 (za pedagošku godinu 2021./2022.).

 

Zbog sigurnosti vaše djece, obitelji i svih djelatnika ustanove molimo vas da se istih u cijelosti pridržavate.

 

OVIM PUTEM OBAVJEŠTAVAMO VAS O SLJEDEĆEM:

  • da ne dolazite  u pratnji djeteta ako imate simptome zaraznih bolesti (npr. povišena, tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), ako vam je izrečena mjera samoizolacije ili ako imate saznanja da ste zaraženi s COVID-19,

-  da ne dovodite dijete u ustanovu ukoliko:

- ima simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj,

  poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje)

- ima izrečenu mjeru samoizolacije

- imate saznanja da je zaraženo s COVID-19

 

Kada dovodi i odvodi dijete, roditelj ili druga osoba u pratnji djeteta MOŽE ući u dječji vrtić, te obavezno dezinficira ruke.

S obzirom na preporuke HZJZ-a ulazak u vrtić moguć je za sve roditelje (jedan roditelj s maskom).

U pratnji djeteta uvijek je samo jedna odrasla osoba.

Roditelj ili druga osoba u pratnji djeteta obavezno u ustanovi nosi MASKU te bez maske ne može ući u ustanovu.

Molimo vas da djecu u vrtić dovodite do 9 sati.

Svi roditelji su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu (prije dolaska u ustanovu) te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u ustanovu, već se javljaju ravnatelju ustanove i izabranom pedijatru radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.

Kod sumnje na povišenu tjelesnu temperaturu te kod pojave akutnih simptoma zarazne bolesti (npr. kašalj, curenje nosa, grlobolja, bol u uhu, povraćanje, malaksalost, umor, gubitak apetita, neuobičajene pospanosti, crvenilo ili bljedilo u licu, „staklaste“ ili suzne oči, glavobolja i trbuhobolja) neophodno je djetetu u dječjem vrtiću ili školi izmjeriti tjelesnu temperaturu.

Ako djeca razviju simptome COVID-19 tijekom boravka u ustanovi, odgojitelji odmah obavještavaju roditelje/staratelja, koji u najkraćem roku trebaju doći po dijete.

 

Sumnja na COVID-19

Znakovi koji upućuju na moguću zarazu COVID-19:

  • povišena tjelesna temperatura (po pazuhom > 37,2)
  • simptomi respiratorne bolesti - kašalj, poteškoće u disanju, grlobolja
  • poremećaj osjeta njuha i okusa
  • gastrointestinalne smetnje (proljev, povraćanje i bol u trbuhu, posebno kod manje djece).

Djeca sa znakovima svih drugih zaraznih bolesti koje se prenose uobičajenim socijalnim kontaktom također ne dolaze u ustanovu.

Molimo Vas da za sve daljnje informacije pratite web stranicu Vrtića te pročitate najnovije preporuke HZJZ i MZO-a koje se nalaze na linku: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute-za-sprje%C4%8Davanje-i-suzbijanje-epidemije-bolesti-COVID-19-vezano-uz-rad-pred%C5%A1kolskih-ustanova-osnovnih-i-srednjih-%C5%A1kola-u-%C5%A1kolskoj-godini-2021.-2022.-1.pdf

te modele i preporuke MZO-a dostupne na linku:

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti//Modeli%20i%20preporuke%20za%20provedbu%20nastave%20u%202021-2022%20(1)_31%208.pdf

Zahvaljujem Vam na suradnji i razumijevanju

 

Ravnateljica

Ivana Lisec

Dječji vrtić Bambi Sunja

Matije Gupca 24, 44210 Sunja
telefon: 044/833-163
e-pošta: vrtic.bambi@sunja.hr
info.dvbambisunja@gmail.com
OIB:41698901912
MB: 0139449

bambi podnozje